onsdag 13. februar 2013

Morsdag, kake og gaver

Morsdag er en hærlig dag...
Her fikk jeg sove litt lengre enn vanlig, og våknet
av at mine små "listet" seg opp loftstrappen, hehe.
Så ble jeg overfalt av finingene mine, lyset slått på,
kort som måtte leses før jeg fikk opp øynene,
gaver som på mystisk vis åpnet seg selv,
hopping, klemming og kosing :)

I gave fikk jeg rullekniv, skjæreunderlag og linjal, så
nå skal det prøves på litt enkle lappe prosjekter :)

Fikk også 2 små notisbøker som jentene mine hadde
dekorert utenpå, og inni hadde de skrivd hver sin
søte hilsen til meg... De er bare så gode <3







Da jeg kom ned var frokosten på bordet,
eggerøre, nystekte rundstykker og kaffe,
mmm hærlig :)

Så bar det i kirken for å høre på storjentene synge,
og de er så flinke...

Middag fikk jeg også servert, svinestek, poteter,
tykk smakfull saus, rødkål og grønnsaker :)

Innimellom all oppvartningen så bakte jeg litt
kake, slik at mamma å svigermor fikk litt oppvartning
de også :)

Ene kaken jeg bakte var snickerskake, den er bare god da :)


Bunn:
3 eggehviter
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 g salte peanøtter
60 g salte Ritz kjeks (20 stk)
Sjokoladekrem:
50 g smør
5 ss sukker
100 g lys kokesjokolade
3 eggeplommer
Pynt:
3 dl kremfløte
30 g peanøtter
30 g lys kokesjokolade

Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør til blandingen er finhakket (se tips). Vend dette i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og kokesjokoladen og la dette smelte i smøret på svak varme. Ta kjelen av platen. Pisk inn eggeplommene en om gangen (bruk en stålvisp). Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe smørekonsistens.
Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken. Pisk kremfløten og fordel over sjokoladekremen. Pynt til slutt med hakkede peanøtter og sjokolade.

(Og som alle kaker jeg lager er sukker byttet ut med splenda og sjokoladen sukkerfri)

(oppskriften fant jeg selvfølgelig en eller annen plass på nettet, men husker ikke hvor)


Håper alle hadde en like fin morsdag som meg :)

1 kommentar:

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,

    Elin
    Alleoppskrifter
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett